• info@zimad.com.mk Пон-Пет 07:30 - 15:30

М-р Борис Танески

Директор на заводот за испитување на материјали

ТАНЕСКИ, Борис (с. Пештани, Охрид, 28. Ⅴ 1943) – град. инж., директор на Заводот за испитување материјали и развој на нови технологии „Скопје“ во Скопје (од 1978). Во Заводот работи од 1971 г. во реализација на многубројни објекти во земјава и во странство, а како добар организатор е заслужен за досегашниот развој на заводот.

КОНТАНТ: